O nas

Fundacja  Dom Kultury prowadzi działalność zaangażowaną społecznie, szeroko pojętą edukację kulturalną. Dowozi ofertę artystyczną, kulturalną i edukację do środowisk, które maja do niej utrudniony dostęp, są marginalizowane lub wykulczone. Fundacja jest  „objazdowym” domem kultury.

Nasz zespół

Ela Wrona – prezeska

Animatorka kultury, ukończyła teologię katolicką, działała w Polskiej Radzie Chrześcijan i Żydów i Stowarzyszeniu Młodych Dziennikarzy  „Polis”.  Pracowała w wydawnictwie Perspektywy Press oraz firmie eventowej Biuro Królewny Piki. Współautorka książki  „Opowieść o radości i cierpieniu”. Propagatorka idei wyrównywania szans społecznych, przeciwdziałania wykluczeniu i budowania postaw otwartości na człowieka, zwłaszcza człowieka zagrożonego marginalizacją. Od 2007 roku w zarządzie Fundacji  „Dom Kultury”. Stypendystka Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego w programie „Upowszechnianie kultury” w 2017 roku.

Justyna Domasłowska Szulc – wiceprezeska

Z wykształcenia polonistka i teolożka, animatorka kultury, zakładała Polską Radę Chrześcijan i Żydów, działała jako wolontariuszka w wielu organizacjach pozarządowych. Była asystentką Naczelnego Rabina Polski Pinchasa Menachema Joskowicza. Jest współautorką książki o jego życiu. Prowadziła firmę eventową Biuro Królewny Piki. Od 2007 r. działa w zarządzie Fundacji  „Dom Kultury”. Koordynuje projekty w więzieniu dla kobiet w Areszcie Śledczym Warszawa Grochów.
Odznaczona Srebrną Odznaką Ministra Sprawiedliwości za zasługi w pracy penitencjarnej. Stypendystka Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego w programie „Aktywność obywatelska” w 2015 roku.

Małgorzata Brus Zduleczny – animatorka kultury

Kostiumografka filmowa – twórczość filmowa, fotografka, animatorka kultury, członkini Stowarzyszenia Filmowców Polskich….serce oddała Fundacji  „Dom Kultury”.
Studentka Kulturoznawstwa Uniwersytetu im. Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie.

Michał Engelhardt – współpracownik

Dziennikarz, reporter, bloger, aktywista, społecznik, prowadzi zajęcia blogowe eWKratke.

Beata Matusiak Bulak – specjalistka do/s rozliczeń i promocji

Ma wykształcenie ścisłe i jest w naszej Fundacji specjalistką od rozliczeń projektów. W projektach więziennych m.in. zajmuje się rozkręcaniem radiowęzła na Grochowie. Jej hobby to zaawansowany fitness (LessMilss!) i hodowla rotwailerów.

Zuzanna Brus – promocja projektów

Studentka Dziennikarstwa na UKSW, zajmuje się komunikatorami, portalami społecznościowymi i promocją w Internecie.

Dariusz Żukowski – współpracownik

Roślinnik, artysta przyrodniczy, wielbiciel Klenczona, propagator twórczości Lavona Volskiego, jest jednym z szefów AG – Complex. Uczy, animuje, sadzi i popularyzuje sztukę.

Magda Wertyńska – współpracowniczka

Socjolożka, mediatorka, negocjatorka. Od wielu lat zajmuje się zarządzaniem zasobami ludzkimi, prowadząc politykę personalną firm, organizacją pracy, projektami ewaluacyjnymi i szkoleniowymi, rekrutacją i rozwojem pracowników, a także systemami motywacyjnymi, prowadzi warsztaty i szkolenia oraz programy aktywizacji zawodowej jak również mediacje i negocjacje.