Sztuki proste

Zajęcia ze sztuk pięknych, ale i prostych prowadzone są w trzech warszawskich Młodzieżowych Ośrodkach Wychowawczych przez artystów różnych dyscyplin na jesieni 2018 roku.

Działania artystyczne mają wyposażyć uczestników w nowe praktyczne umiejętności, które mogą im się przydawać w codziennym życiu, czy to jako pasja, czy rzemiosło.

Zajęcia pomyślane są na zasadzie„od projektu – do wykonania”. Dziewczyny i chłopcy tworzą medale, nadruki sitodrukowe na koszulkach, uczą się, jak opowiedzieć o sobie przez zdjęcia i widoeklipy, a także jak świadomie kreować swój wizerunek w mediach.

W każdym z ośrodków prowadzimy 5 zajęć, średnio dla 15 uczestników. Współpracujemy z młodymi twórcami, Małgorzatą Karkosz z Centrum Rzeźby Polskiej w Orońsku, Anną Siekierską z kolektywu Wschodnia, Zosią Szulc z London South Bank University, Jankiem Mioduchowskim z Technikum Fototechnicznego i Pauliną Jędrzejewską z Fundacji Culture Shock. Zobacz więcej >>

Ten wpis został opublikowany w kategorii Uncategorized. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.